Tecnologies per col·laborar.
- Maria Plaja
- 4 abr 2019
- 1 Min. de lectura
Els infants tenen la capacitat innata d’aprendre, però moltes vegades a l’escola utilitzem metodologies que promouen ambients on l’aprenentatge no flueix de manera natural. En moltes classes hem canviat els llibres de text per tecnologia, com ara ordinadors o tauletes. Però que ha canviat realment? Els continguts són una part important del coneixement, però què estem fent perquè els nostres alumnes desenvolupin competències útils per la vida real, com ara la creativitat, la resolució de problemes o la col·laboració?
Hem canviat les eines, però no la manera de treballar i això no ens permet avançar cap a un aprenentatge més significatiu.
Deixant de banda que el vídeo és un anunci, té molta raó. Els nens i nenes en el seu temps lliure connecten, col·laboren i juguen amb els seus amics i amigues a través de la tecnologia. Per què no podem fer el mateix amb l’aprenentatge, dins i fora l’escola? Tenim el poder d’aprendre on sigui i quan sigui, i les eines necessàries per fer-ho. Només fa falta que canviï per complet la manera d’entendre com es treballa a l’escola i s’adapti a aquest món de possibilitats que és la col·laboració a través de la tecnologia.
Tens tota la raó, només hem substituït els llibres de text per la tecnologia sense tenir en compte aquelles competències realment útils per la vida de l’infant. Si l’ensenyament les tingués en compte, amb la col·laboració a través de la tecnologia milloraríem l’educació del nostre país. Malgrat això, encara queda molt camí per fer.